Ankara etnografya müzesi hakkında kısa bilgi

Etnografya MüzesiAnkara Türkiye'de müze binası olarak yapılan ilk yapıdır. Müzenin önünde bulunan bronzdan yapılmış at üzerinde Atatürk heykeli 1927 yılında İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica tarafından yapılmıştır. Halktan toplanan eserlerle 18 Temmuz 1930 tarihinde halkın ziyaretine açılmıştır.

Ankara Etnografya müzesinde neler var?

Etnografya Müzesi Ankara

  • Türk Kıyafetleri.
  • İşlemeli Eserler.
  • El Dokumaları
  • Madeni Eserler.
  • Cam ve Çini Parçalar.
  • Silahlar.
  • El Yazmaları
  • Ahşap Eserler.

01-Sept-2019

Ankara Etnografya Müzesi neden önemli?

“Burası 10.11.1938'de sonsuzluğa ulaşan Atatürk'ün 21.11.1938 den 10.11.1953 e kadar yattığı yerdir.” 15 yıl süreyle Etnografya Müzesi Anıtkabir görevini görmüştür. Devlet başkanlarının, elçilerin, yabancı heyetlerin ve halkın ziyaret yeri olmuştur.

Etnografya müzesinin amacı nedir?

Anadolu'nun çeşitli yerlerinden getirilen Tarihi kalıntılar ile beraber bu konuda birçok parçanın sergilendiği müze Entografya Müzesi olarak bilinir. Halkın hizmetine sunulan bu önemli müze, çalışma saatleri içerisinde haftanın her günü ziyaret etme imkanı tanımaktadır.

Etnografya Müzesi Nedir uzunca?

Ankara ilinde bulunan Etnografya müzesi, önceleri Arkeoloji Müzesi olarak kullanılması düşünülmüş sonra Resim Heykel Müzesi olmasına karar verilmiş bugün ise Türk sanatının Selçuklu devrinden zamanımıza kadar devam eden örneklerinin sergilendiği bir müzedir.

Izmir etnografya müzesinde neler var?

burada eski tarzda el işleri ile hamam takımları sergilenir. Müzenin ikinci katında 19. yüzyıla ait gelin odası ile birlikte gelinlik vitrinleri, sünnet odası, oturma odası, kadın süs eşyaları, mutfak malzemeleri bulunmaktadır. Osmanlı devletine ait el yazmaları, sikkeler, kitaplar ve yazı takımları da bulunmaktadır.

Arkeoloji müzesinde neler var?

Arkeoloji müzesi, arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılan tarihî yapıtların sergilendiği müze türü. Arkeoloji müzelerinde sergilenen eşya çoğunluklar kap, çömlek, testi gibi pişmiş toprak malzemeler, tunç ve çeşitli madenlerden elde edilen eşyadan oluşmaktadır.

Etnografya Müzesi’nin özellikleri nelerdir?

Etnografya Müzesi Anadolu'nun Türk-İslam Dönemi'ne ait eserlerinin sergilendiği bir müzedir. Salonlarında sırasıyla, giyim-kuşam, işleme, takı, kına gecesi konulu sergi, damat tıraşı konulu sergi ile hamam kültürü konulu sergiler bulunur.