Bölüm başarı sıralamaları

4 yıllık hangi bölümler var?

4 Yıllık Bölümler Taban Puanları ve Sıralama

4 Yıllık BölümlerÖğretim SüresiPuan Türü
Geleneksel Türk Sanatları4SÖZ
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği4SAY
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği4SAY
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği4SAY

•17-Sept-2021

Başarı sıralamaları ne?

Başarı sırası, ilgili üniversite bölümüne en son giren kişinin ilgili puan türünde başarı sıralamasıdır. Yani bölüme en son giren kişinin belirtilen puan türünde kaçıncı sırada olduğunu ifade eder. Puanların asıl amacı sizi yaklaşık 2 milyondan fazla kişi arasında sıralamaktır.

Tıp lisesi kaç puan 2022?

Tıp Fakültesi Taban Puanları 2022 ve Başarı Sıralamaları

Üniversite AdıBölümTaban Puanı
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (Devlet Üniversitesi)Cerrahpaşa Tıp (İngilizce)545,118
ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Vakıf Üniversitesi)Tıp Fakültesi (İngilizce) (P İndirimli)544,885

•20-Nov-2021

YKS sıralamaları değişir mi?

Maalesef elimizde yeni sisteme göre belirlenmiş puan ve sıralama yok! Yani neye göre düşüş ya da yükseliş olabilir bu belli değil. En başta şu farkı belirtelim puanlar sınavın zorluk düzeyine göre değişiklik gösterir; sınav zor olursa puan yüksek olur, sınav kolay olursa aynı netle daha düşük bir puan alınır.

TYT ile 4 yillik bolum var mi?

Arkadaşlar yeni sisteme göre artık TYT ile sadece 2 yıllık önlisans TYT bölümleri ve yetenek sınavı gerektiren bölümler alım yapmaktadır. Bazı Yetenek sınavı ile alan bölümler 4 yıllıktır. Eğer başarılı olursanız sadece TYT sınavı ve yetenek sınavına girip 4 yıllık bölüm okumuş olursunuz.

4 yıllık üniversite için en az kaç puan gerekir?

Lisans programlarını tercih edebilmek için adayların 180 ve üzeri puan alması gerekiyor. YKS'DE BARAJI GEÇMEK İÇİN KAÇ NET YAPMAK GEREKİR? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) baraj puanını geçebilmek için adayların 2021 TYT'de 150 ve üstü puan alması gerekiyor.

Başarı sıralaması önemli mi?

1. Puan yoksa başarı sıralaması mı? Genel yerleştirmede başarı sıraları, ek yerleştirmede ise kesinlikle puan kullanılmalı. Ek yerleştirmede puanın kullanılmasının sebebi hem kılavuz verileri hem de adayın sonuç belgesinin o yıla ait olmasıdır.