Duster gösterge işaretleri anlamları

Dacia motor arıza lambası neden yanar?

Aracınızdaki ikaz lambaları yanıyorsa motor bileşenleri birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışamıyor demektir. Motoru oluşturan yakıt, ateşleme, hava emiş ve egzoz sistemlerden biri bile hasar görse motor ikaz lambaları yanmaya başlar.

Arabada sarı ışık ne anlama gelir?

Sarı renkli ise aracı servise götürmeli, kırmızı renk ise kesinlikle kullanmamalısınız. Bagaj kapağı açık anlamına gelen araç gösterge paneli işaretleri. Motor kaputu açık ise bu araç ikaz ışığı, panelde görünür.

Dacia anahtar işareti ne anlama gelir?

Bir diğer önemli detay da yanan anahtar işaretidir. Bu, Dacia bakım süresini verir.

Duster yağ lambası neden yanar?

Hareket halindeyken, motor yağ lambası yanıp sönerse endişe etmenize gerek yoktur. Bu motor basıncının düşük olmasından dolayı ortaya çıkar. Bu durumda aracı 1500 devrin üzerine çıkarmadan aracınızı bir servise ya da benzinliğe götürebilirsiniz. Araç, 1500 devrin üzerine çıkarsa sesli uyarılarda bulunabilir.

Motor arıza lambası kendiliğinden söner mi?

Az önce bahsetmiş olduğumuz, Kod okuyucu cihazlar motor arıza lambasını söndürme özelliğine sahiptirler. Ancak siz sorunu çözmediğiniz sürece, ışığı sıfırlayarak kapatmış olsanız bile bir süre sonra ışık tekrar yanacaktır.

Arabanın motor ışığı nasıl söner?

Motor Arıza Lambası Nasıl Söndürülür ? Arıza lambasını söndürmek için aracı araç arıza tespit cihazına bağlatıp, arıza hafızasını silme (resetleme) işlemi yapılmalıdır. Arızanın silinmesi işlemi, arızanın kalıcı veya geçici olmasına göre değişir.

Çekiş kontrol ışığı neden yanar?

Diğer ikaz lambalarından farklı olarak, çekiş kontrol lambası genellikle sistemin düzgün çalıştığını belirtmek için yanar. Başka bir deyişle, aracın tekerlekleri patinaja düştüğü zaman yanar. … Sistem devre dışı kalmışsa, aracı en kısa sürede bir servise götürmeniz ve arızayı tamir ettirmeniz gerekir.