Evde yüzük daraltma yöntemleri

Alyans daraltma nasıl yapılır?

Yüzük Daraltma Ve Yüzük Genişletme İşlemi Nasıl Yapılır?

  1. Yüzüğünüz parmağınıza dar geliyorsa; parmağınıza dar gelen alyansı bir kuyumcuya götürüp kalıp yardımıyla 1 – 2 numara genişlettirebilirsiniz.
  2. Yüzük daraltma işlemi yüzükten parça kesileceği için modele göre yapılabilmektedir.

Yüzük daraltma ne kadar?

Yüzük küçültme maliyeti yüzükte yapılacak işleme göre farklılık gösterebilmektedir. Birde her kuyumcu fiyatı ve işçiliği aynı olmadığı için fiyatlar farklı olabilir. Yine de bir fiyat verecek olursak ortalama 40-50 tl gibi ortalama fiyatlarla başlayıp yukarılara kadar çıkabilmektedir.

Alyans küçültme yapılır mı?

Alyans ölçüsünün değiştirilmesi temelde mümkündür. Çeşitli ölçülere kadar daraltılabilir ya da genişletilebilir.Diğer yandan alyansın ölçüsünün değiştirilmesi alyansın modeli ile ilgilidir. … Eğer Klasik alyans modelleri içi dolu olarak üretildiyse büyütme ve küçültme işlemi uygulanabilir.

Tektas Daraltilir mi?

Tektaş yüzük kesilerek büyütme veya daraltma işlemi gerçekleştirilir. Bir diğer yöntem sadece genişletme işleminde kullanılan esnetme işlemidir. En sağlıklı yöntem kesme işlemi kullanılarak yapılan işlemdir. Oksijen veya tüpün ateşi ısıtılarak kesilen tektaş yüzük başarılı bir şekilde birleştirilir.

Küçük olan yüzük büyütülür mü?

Satın aldığınız yüzük zaman içerisinde parmağınıza olmazsa büyütme şansınız olabilir. Fakat bunu kendi başınıza yapmanız mümkün değildir. Çünkü gümüş kesilerek kaynatılma gibi işlemlerden geçer.

Büyük gelen Tektaş nasıl küçültülür?

Lazer ile kesilen tektaş pırlanta yüzük, büyütme yapılırken yüzük açılarak, gerekli ölçüde bir parça ilave edilerek yüzük ölçüsü revize edilir. Bu işlemin dışında yüzük küçültme işlemlerinde ise belirlenen ölçü kadar bir parça lazerle kesilir. Ardından pırlanta yüzükten çıkarılır ve gerekli aksiyonlar tamamlanır.

Yüzük ölçüsü nasıl ayarlanır?

Yüzük Ölçüsü Hesaplama

  1. Satın alacağınız yüzüğü takmayı düşündüğünüz parmağa daha önceden takmış olduğunuz bir yüzük varsa onu elinize alın.
  2. Milimetre (mm ) ölçüsü olan bir cetvel bulun.
  3. Yüzüğü yatay olarak masaya koyup boydan boya yüzüğün iç çapını ölçün. …
  4. Cetvelden milimetreyi okuyun.