Gümüş parlatma evde

Bir kâsenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sirke ve biraz da su ekleyin. Daha sonra bu karışıma 2 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Gümüş yüzüklerinizi bu karışımın içerisinde bekletin. Kararmanın yavaş yavaş yok olduğunu göreceksiniz.Jan 17, 2019

Kararan gümüş takılar nasıl parlatılır?

Bir kasenin içerisine koyacağınız 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz ilavesine biraz su ekledikten sonra iyice karıştırın. Bu karışımın içerisine gümüş takılarınızı bırakın. Yarım saatlik beklemenin ardından çıkaracağınız takınızı suyun altında iyice durulayın.

Evde kararan gümüş nasıl parlatılır?

Parlatmak istediğiniz gümüşün boyutuna göre bir miktar suya iki kaşık sirke koyun ve kaynatın. Kaynayan bu suya iki kaşık karbonat da ekleyebilirsiniz. Gümüşlerinizi bu suya batırıp en az yarım saat beklediğinizde ne kadar parladığını göreceksiniz.

Gümüş nasıl beyazlar?

Karbonat ve sirkeli su, gümüş takıları temizler ve ilk günkü parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur. Gümüş takıyı temizlemek için su dolu bir kabın içine, 2 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat eklenir. Gümüşler bu kabın içinde 30 dakika bekletilir. Sonrasında takılar durulanır ve bir bez ile kurulanır.

Gümüş nasıl parlatılır diş macunuyla?

1-DİŞ MACUNUYLA GÜMÜŞ PARLATMA Gümüş takı ya da aksesuarlarınızın üzerine diş macunu sürün. Sonra gümüşlerinizi suyun içine koyarak ortalama yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra gümüş ürünlerinizi suyun altında güzelce durulayın ve silin.

Gümüş kararmasına ne iyi gelir?

Bir kâsenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sirke ve biraz da su ekleyin. Daha sonra bu karışıma 2 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Gümüş yüzüklerinizi bu karışımın içerisinde bekletin. Kararmanın yavaş yavaş yok olduğunu göreceksiniz.

Gümüş tuzlu suda kararır mı?

Yaz aylarında da sıcaklar sebebi ile vücutta oluşan ter bezlerinin salgıladığı tuz nedeni ile taktığınız takılarda da kararma meydana gelebilmektedir. Suda gümüşün kararmasına neden olan faktörlerden biridir.

Gümüş rengi tepsi nasıl parlatılır?

Bir tabak içine 2 ya da 3 kaşık sirke dökün ve sirkenin üzerine bir paket karbonat ekleyin. Oluşan karışımın içinde gümüş ürünü bekletin. 30 dakika içinde gümüş eşya parlamaya başlayacaktır.