Hepatit b aşısı nedir

Hepatit B aşısı niçin yapılır?

Özellikle Hepatit B gibi ciddi bir hastalık riskine karşı, önemli savunma mekanizması oluşturulabilmesi için hepatit b aşısı uygulanır. Bu aşı sayesinde karaciğerde meydana gelebilecek virüs üzerinden hastalıkların önüne geçme şansı yakalanır. Üstelik bu koruma oranı u ile arasında değişkenlik göstermektedir.

Hepatit B aşısı kimlere yapılır?

Geçiş yoluna ait önlemlerin alınması önemlidir. Bunların başında aşılama gelmektedir. Ülkemizde yeni doğanlara rutin olarak Hepatit B aşısı 3 doz şeklinde uygulanmaktadır. Ayrıca risk gruplarına giren kişiler, sağlık çalışanları, polisler, ambulans şoförleri, kanalizasyon işçileri aşılanmalıdır.

Yetişkinlerde Hepatit B Aşısı Nedir?

Halk arasında Hepatit B aşısı, Sarılık aşısı olarak da isimlendirilmektedir. Hepatit B aşısı, Hepatit B hastalığına karşı vücudun kendisini koruyarak antikor üretmesini sağlamaktadır. Bu şekilde de Hepatit B hastalığı aşısı olan kişiye bulaşmamaktadır.

Hepatit B aşısı ömür boyu korur mu?

Aşılama, sağlıklı yeni doğana doğumda, 1. ayda ve 6. ayda olmak üzere 3 doz yapılır. Koruyuculuğu ömür boyudur.

Hepatit B aşısı yan etkileri nelerdir?

Hepatit B Aşısının Yan Etkileri Nelerdir? En sık bildirilen yan etkiler enjeksiyon yerinde ağrı ve hafif ateştir. Halsizlik, baş ağrısı ve huzursuzluk gelişebilir. Ölümcül olabilecek düzeyde allerji (anaflaksi)aşı yan etkileri raporlarına göre her 600.000 kişide bir görülen nadir bir yan etkidir.

Hepatit B aşısı ne kadar korur?

Hepatit B Aşısı Koruyuculuğu Hepatit B aşıları yaklaşık olarak 20 yıl koruma sağlar.

Hepatit B aşısı kimlere ücretsiz yapılır?

HepatitB aşısı tüm Türkiye genelinde sıfır yaş grubu bebeklere ve risk grubu olarak tanımlanmış kişilere yönelik olarak, bakanlığımız tarafından temin edilerek ücretsiz olarak tüm sağlık ocaklarımızda uygulanmaktadır.