Kosova vize politikası

Kosova Cumhuriyeti, 1 Temmuz 2013 tarihinde, bütün ülkeler için yeni bir vize rejimi politikasını tanıttı. Yabancı vatandaşlar sadece 90 gün boyunca Kosova'da kalmak hakkına sahiptir. 90 gün sonra, aksi takdirde konaklamaları yasa dışı olarak ele alınarak, Kosova Polisinin Yabancılar Müdürlüğüne bildirilmek zorundadır.

Kosova Türklerden vize istiyor mu?

Ülkemiz ile Kosova arasında konsolosluk ilişkileri 13 Ocak 2009 tarihinde imzalanan “Türkiye ile Kosova arasında Vize Muafiyeti Anlaşması” çerçevesinde yürütülmektedir. Sözkonusu anlaşma uyarınca, iki ülke vatandaşlarının 6 ay içinde 90 günlük seyahatleri vizeden muaftır.

Kosova hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

Vizesiz Seyahat Edilebilen Ülkeler

  • Arnavutluk.
  • Kuzey Makedonya.
  • Karadağ
  • Türkiye.
  • Güney Kore.
  • Haiti.
  • Ekvador.
  • Cibuti.

Priştine ye vize var mı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize olmadan Kosova'nın başkenti Priştine'ye gidebilirler. Sizden istenen iki farklı belge vardır. Bunlardan birisi pasaport iken diğeri ise kimlik kartıdır. Bunların olması halinde vizeye gerek kalmadan seyahatinizi çok kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kosova vizesi nasıl alınır?

Kosova Vize Ücreti 2022 Konsolosluk talep ettiği takdirde sadece mülakata gelmeniz gerekmektedir. İstanbul'da ikamet eden müşterilerimiz şahsen ofisimize gelerek veya Kargo-Kurye yolu ile evraklarını bize ulaştırarak Kosova Vizesi başvurusu yapabilirler.

Kosovaya pasaportsuz gidilir mi?

Kosova Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar Bu nedenle Kosova Cumhuriyetine giderken yanınızda sadece kimlik ve geçerlilik süresi olan bir pasaportunuzun bulunması yeterli olacaktır.

Türkiye Kosovaya nasıl gidilir?

Türkiye'den Kosova'ya ulaşımda en çok tercih edilen seçenek hava yoludur. Pegasus aracılığıyla İstanbul'dan Priştine şehrine direkt olarak uçabilirsiniz. Priştine'nin 15 km güneybatısında yer alan Priştine Uluslararası Havalimanı'na İstanbul'dan kalkan uçuşlarla 1 saat 40 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kosova’ya kimlikle gidilir mi?

Kosova Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar Bu nedenle Kosova Cumhuriyetine giderken yanınızda sadece kimlik ve geçerlilik süresi olan bir pasaportunuzun bulunması yeterli olacaktır.