Lastik hesaplama modülü

Lastik ölçüleri nasıl hesaplanır?

205 lastiğin yere temas eden kısmıdır ve milimetre cinsindendir. 55 ise lastiğin yanak yüksekliğidir yani yere temas eden kısım ile jant arasındaki mesafedir. Buradaki 55 ifadesi yanağın tabanın genişliğine oranıdır. Yani 205 milimetrenin U'i anlamına gelmektedir.

Lastik taban genişliği artarsa ne olur?

Lastik tabanı ne kadar genişlerse kuru havalarda yol tutuş artar ve aracın genel görünümü de daha oturaklı bir biçimde olur. … Ayrıca da geniş tabanlı lastik her ne kadar kuru yolda yol tutuşu arttırsa da ıslak yolda ibre tersine dönebilir ve yol tutuş kayma yüzeyinin artması sebebiyle azalır.

Lastik kesit yüksekliği nedir?

Yanak Yüksekliği (Kesit Oranı) Nedir? Lastik kesiti, yüksekliğin genişliğe oranıdır. Örneğin, 195/55 R16 ebadındaki bir lastikteki 65, yüksekliğin lastik genişliğine U'ine eşit olduğu anlamına gelir. Lastiğin boyutu bir uçtan diğeri uca ölçümüdür.

Lastik ölçüm nedir?

Lastiğin yanağında birden fazla ölçü veya sembol yer almaktadır. Burada lastiğin üretim tarihi, tipi ve yük endeksi de yer almaktadır. 195/55 R16, 175/45 R17 gibi benzer dizilime sahip ifadeler, lastiğin ölçüsünü ifade eder. Ayrıca lastik ölçüsü, aracınızın kataloğunda veya sürücü kapısının içinde yazabilir.

Lastikte taban genişliği hangisi?

Taban genişliği bir yanaktan diğerine olan mesafedir ve milimetre cinsinden gösterilir. Araçta daha geniş bir lastik kullanılırsa, araç yine güvenli bir şekilde kullanmaya devam edilir.

Oto lastik ölçüleri nasıl okunuyor?

Özetlemek gerekirse ilk sayı (205) milimetre cinsiden taban genişliğini, ikinci sayı (55) yanak yüksekliğinin taban genişliğine yüzdesel oranını, üçüncü sıradaki harf (R) radyal lastiği ve son sıradaki sayı (16) inç cinsinden jant genişliğini temsil eder.

Lastik taban genişliği hangisi?

Taban genişliği bir yanaktan diğerine olan mesafedir ve milimetre cinsinden gösterilir. Araçta daha geniş bir lastik kullanılırsa, araç yine güvenli bir şekilde kullanmaya devam edilir.