Uluslararası hukukun yaptırımları

Uluslararası hukukun yaptırımları nedir?

Uluslararası ilişkiler literatüründe en basit anlamıyla yaptırımlar; güçlü bir aktörün daha güçsüz bir aktöre karşı yapmakta olduğu bir eylemi durdurması ya da yaptığı bir yanlışı düzeltmesi amacıyla uygulamaya koyduğu eylemler bütünü olarak ifade edilir.

Uluslararası yaptırım otoriteleri kimlerdir?

Uluslararası yaptırımlar özellikle ABD başta olmak üzere Avrupa Birliği, Kanada ve Avusturalya tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Hali hazırda en sert yaptırımlar ABD tarafından uygulanmaktadır.

Ekonomik yaptırımlar nelerdir?

Ekonomik yaptırımlar, bir veya daha fazla ülke tarafından hedeflenen bir devlete, gruba veya bireye karşı uygulanan ticari ve finansal cezalardır. Ekonomik yaptırımlar çeşitli siyasi, askeri ve sosyal konular için uygulanabilir. Ekonomik yaptırımlar yerel ve uluslararası amaçlara ulaşmak için kullanılabilir.

Devlet yaptırımları nelerdir?

Yaptırım (müeyyide), toplumsal hayatı düzenleyen kurallara uyulmadığında karşılaşılan tepkidir. Hukuk kurallarına uyulmadığı takdirde devlet tarafından yaptırım yani müeyyide uygulanır. Yaptırım türleri maddi müeyyide ve manevi müeyyide olarak ikiye ayrılmaktadır.

Yaptırım nedir nedir?

Yaptırım bir hukuk kuralına aykırı davranılmasının sonucunda yol açılan zararın ortadan kaldırılmasını amaçlar. Kısaca yaptırım "Bir hukuk kuralına aykırı davranılması halinde hukuk düzenince öngörülen sonuçtur.

Ambargo hangi hukuk?

'Ambargo', Anglo Sakson hukukuna ait bir ifadedir ve ilk kullanımı 1800'lü yılların başında Jefferson Ticaret Ambargosu olarak bilinen Amerikan ambargosu kurallarının temeli olan Embargo Act of 1807'dir.

Yaptırım türleri nelerdir?

Yaptırım Türleri

  • Ceza.
  • Tazminat.
  • Cebri İcra. [Geçersizlik]
  • Hükümsüzlük.
  • İptal.