Word satır arası ayarlama

1 satır aralığı nasıl yapılır?

Giriş ve Satır > Paragraf Aralığı'ne gidin. Satır Aralığı Seçenekleri'netıklayın ve Aralık altında istediğiniz seçenekleri belirleyin. Seçili paragraflardan önceki veya sonraki aralığı değiştirmek için Önce veya Sonra'nın yanındaki oku seçin ve istediğiniz aralık miktarını girin. Varsayılan Olarak Ayarla'ya seçin.

1 satır aralığı kaç nk?

3. YAZIM KARAKTERLERİ: Yazı karakteri "Times New Roman" olarak; yazı büyüklüğü ise "11 punto" olarak ayarlanmalıdır. Satır aralığı olarak "tek satır aralığı" kullanılmalıdır. Paragraflar arasında (önce-sonra) "6 nk (inç)" boşluklar bırakılmalıdır.

Word’de 2 satır aralığı kaç nk?

Seçili metne çift satır boşluğu ekleme

  1. Değiştirmek istediğiniz metni seçin.
  2. Giriş sekmesinin Paragraf grubunda Satır ve Paragraf Aralığı(Word 2007'de Satır Aralığı) seçeneğini .
  3. 2,0'a tıklayın.

Word’de 6 nk nasıl yapılır?

Ayarlamak istediğiniz metni seçin. Giriş 'e gidin ve menünün altındaki satır aralığı seçenekleri > satır ve paragraf aralığı 'nı seçin. Paragraf iletişim kutusu açılır. Girintiler ve aralıklar sekmesinde, istediğiniz seçenekleri belirleyin ve Tamam'ı tıklatın.

1 satır aralığı ne demek?

Yazımın satırları arasındaki dikey boşluk satır aralığı olarak adlandırılır. Satır aralığı, bir metin satırının satır taban çizgisinden, üstündeki satırın satır taban çizgisine kadar ölçülür. Satır taban çizgisi harflerin çoğunun, diğer bir deyişle alt çıkıntısı olmayan harflerin oturduğu görünmez çizgidir.

1 satır kaç cm?

Tez metni yazımında standart satır aralığı 1,5 tam aralıktır (~0.5 cm).

12 NK ne demek?

Word programında; paragraftan önce ve paragraftan sonra olmak üzere iki adet paragraf boşluk bırakma seçeneği var. Bu seçeneklerdeki ölçü birimleri nk olarak belirtilmiş.