Özel servis taşıma yönetmeliği

Servisleri kim denetler?

MADDE 13 – (1) Okul servis taşıma faaliyetleri, her eğitim-öğretim yılının birinci ve ikinci dönem başlangıcında valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulacak denetim komisyonu marifetiyle denetlenir. (2) Okul servis araçları kolluk kuvvetlerince de her zaman denetlenebilir.

Okul servisleri kime şikayet edilir?

ŞİKAYETLER BAKANLIĞIN AÇTIĞI ALO 147 HATTINA BİLDİRİLEBİLECEK.

Servislerde rehber personel zorunlu mu?

OKUL SERVİSLERİNDE REHBER PERSONEL BULUNDURULACAK Servis aracında okul öncesi eğitim, ilköğretim ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocuk/öğrenci bulunması durumunda rehber personel bulundurması zorunlu olacak.

Öğrenci servisi nasıl yapılır?

Okul Servis Şoförü Olma Şartları 26 yaşından gün almış olmak ve 66 yaşını doldurmamış olmak. Son 5 yıl içerisinde bilinçli olarak ölümlü bir trafik kazasına karışmamış olmak. En az 5 yıllık D sınıfı sürücü belgesi ya da en az 7 yıllık D1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Okul servis denetimini kim yapar?

Denetim, Geçici Hükümler,Yürürlük ve Yürütme (1) Bakanlık yapacağı denetimleri, kendi personelinin yanı sıra, valilikler, kolluk kuvvetleri (polis, zabıta, jandarma) ve yetkili kıldığı diğer kamu kurum ve kuruluşlarının personeli aracılığıyla yapar.

Kaç yaşına kadar servis şöförlüğü yapılır?

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle; okul servis araçlarında çalışacaklarda aranan koşullarda değişikliğe gidildi. Buna göre, servis şoförlerindeki "26 yaşından gün almış ve 66 yaşından gün almamış olmak" kaydı, "22 yaşını doldurmuş ve 61 yaşından gün almamış olmak" şeklinde değiştirildi.

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2019?

"Velilerimiz 153'ü arayıp şikâyet edebilirler" 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başladı. Servis firmaları, özellikle özel okullardaki velilerden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) açıkladığı resmi servis tarifesinin üzerinde rakamlar alınıyor.