Astsubaylar ne kadar maaş alıyor

Astsubaylar ne kadar maaş alıyor 2021?

Astsubay maaşı 2021'de ortalama olarak 6, 7 bin TL civarında diyebiliriz. 5 bin 500 TL'den başlayarak 10.000 TL'ye kadar astsubay maaşları yükselebiliyor. Yukarıda saydığımız durumlara göre değişen maaş rakamı terör bölgesinde veyahut sınır dışında görev yapan astsubaylar için yükselmektedir.

Jandarma astsubaylar ne kadar maaş alıyor?

JANDARMA ASTSUBAY MAAŞI 2021 2021 yılı jandarma astsubay maaşları 6 bin 800 TL civarındadır fakat göreve bu ücret görev süresine göre değişkenlik gösterir. Göreve yeni başlayan astsubayın maaşı 5 bin 500 TL civarında belirlenirken, kıdemli astsubayların maaşları 2021 ise 7 bin TL'ye kadar yükselir.

Astsubay ne iş yapar?

Astsubay subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren astsubaylar, emir-komuta zincirindeki konumlarının yanı sıra muhabere ve askeri eğitim gibi alanlarda da görev alırlar.

Astsubay eğitiminde maaş alınıyor mu?

ASEM öğrencileri eğitim/öğretim süresince maaş almakta mıdır? Muvazzaf astsubay adayı öğrencilerine, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı okullarda bulunan askeri öğrencilere ödenen miktarda harçlık ödenir. Sözleşmeli astsubay adayı öğrencilerine ise 4678 Sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde ön sözleşme aylığı ödenir.

Astsubay zorunlu doğu görevi kaç yıl?

Batıda 4 ya da 5 yıl doğuda ise 2 ya da 3 yıl asgari hizmet süreleri bulunmakta. Fakat bunlar illa 5 yılda bir tayin görecekler anlamına gelmiyor. Kıdem ve talebe sırasında göre tek bir yerde 10 sene bile geçirilebilir.

Astsubay kaç saat çalışır?

(1) Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde görevli subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ve uzman jandarmaların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir.

Jandarma Ne Kadar maaş Alıyor 2021?

Göreve yeni başlayan uzman çavuşları, yeni yılda 4 bin 600 TL ile 4 bin 950 TL arasında maaş alacak. Öte yandan bu miktar uzman çavuşların çalıştığı bölgeye göre değişiklik gösterecek ve şark hizmeti yapan uzman çavuşların maaşı da 6 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında değişecek.