Balık sezonu açıldı

2021 balık sezonu başladı mı?

Yaz aylarının sonuna gelirken, balık mevsimi de başlıyor. Denizlerde avlanma sezonu 1 Eylül 2021 Çarşamba günü başlayacak ve 15 Nisan 2022 Cuma günü sona erecek. Balıkçılar bu sezon hamsi, palamut, çinekop bolluğu yaşanmasını bekliyor.

Balık sezonu açıldı mı?

Denizlerde avlanma sezonu 1 Eylül 2021 tarihinde başlayacak, 15 Nisan 2022 tarihinde sona erecek. Geçen yıl corona virüs ve Marmara Denizi'ndeki müsilaj nedeniyle zor günler geçiren balıkçılar, bu sezondan umutlu olduklarını belirterek, palamut, çinekop ve hamsi bolluğu yaşanacağını ifade etti.

Ekim ayında hangi balık yenir?

EKİM: Lüfer, barbunya, palamut, istavrit, tekir, pisi balığı palamut, barbunya, kılıç, çipura, lüfer, tekir, levrek, palamut, sardalya, traça orfoz.

Hangi balık ne zaman yenir?

Su Ürünleri

  • Ocak : Hamsi krallığına devam etmektedir. …
  • Şubat : Çinekop halen boldur. …
  • Mart : Artık palamut ve uskumru gibi balıklar sadece soğuk hava deposu ürünleridir. …
  • Nisan : Kırlangıç, levrek, mercan bolca çıkar. …
  • Mayıs : Levrek lezzetini korur.

2021 2022 balık sezonu ne zaman açılıyor?

Marmara, Ege ve Karadeniz'de 1 Eylül iken Akdeniz'de 15 Eylül itibariyle balıkçılık av sezonu açılacaktır. ​Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılıktır.

2021 ve 2022 tavşan av sezonu ne zaman açılıyor?

Ülkemizde 20212022 Av Dönemi 21 Ağustos 2021 tarihinde başlayacaktır. Merkez Av Komisyonu, Av Döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir. Alınan karar 11 Ağustos 2021 tarihli ve 31565 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Levrek mi çipura mı?

levreğin eti daha yumuşak ve tatlıyken çipuranın eti biraz daha sert ve aromalıdır. gelelim kültür mü değil mi nasıl anlarsınız, ikisi içinde renkleri özellikle çipura gümüş rengi olur ve üçü adedi bir kilo gelirse tadından yenmez. levrek ise daha koyudur. … çipuranın ufağı lidaki denir ama çok da güzel olur.