Berlin konsolosluk noter randevu

Berlin konsolosluğundan nasıl randevu alınır?

Berlin Türk Konsolosluğu randevu ile hizmet vermekte olup, konsolosluk işlemleriniz için www.konsolosluk.gov.tr adresinden her işlem için ayrı ayrı randevu almanız gerekmektedir.

Konsoloslukta vekaletname ücreti ne kadar?

Vekaletname

VEKALETNAME (Asıl)SURETTOPLAM MALİYET
1 yaprak(2 sayfa)50 EURO1 yaprak (2 sayfa) 10 EURO2 yaprak (4 sayfa) 60 EURO
2 yaprak (4 sayfa) 100 EURO2 yaprak (4 sayfa) 20 EURO4 yaprak (8 sayfa) 120 EURO
3 yaprak (6 sayfa 150 EURO)3 yaprak (6 sayfa) 30 EURO6 yaprak (12 sayfa) 180 EURO

Jan 12, 2022

Vekalet için randevu gerekir mi?

NOTERLİK Noter işlemleri, harçları ve gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz. Vekaletname Düzenletme Başvurusu Randevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir. Yabancı Makamlardan Alınan Belgenin İmza-Mühür Tasdiki Randevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir.

Konsolosluktan nasıl vekalet verilir?

Yurt dışında vekalet verme, konsolosluklar aracılığıyla veya bulunulan ülkenin noterleri kanalı ile yapılabilir. Yabancı ülkedeki noter aracılığı ile vekalet vermek için, vekalet verecek kişinin, vekaletname metnini hazırlaması gerekir, kural olarak bu metin noterin dilinde hazırlanmalıdır.

Konsolosluklar nereye bağlı?

Diplomatik temsilcilikler Dışişleri Bakanlığına bağlıdırlar. Bunlar, bütün yazışmalarını bu Bakanlıkla yaparlar. 3. Dışişleri Bakanlığı, yabancı devletler ülkelerinde başkonsolosluk, konsolosluk, fahri başkonsolosluk ve fahri konsolosluklar açmaya ve büyükelçilik ve elçilİklere konsolosluk görevleri vermeye yetkilidir.

Konsolosluk ta ne yapılır?

Konsolos Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

  • Bağlı bulundukları ülkeleri temsil etmek; o ülke adına davetlere, toplantılara ve organizasyonlara katılmak,
  • Temsil ettikleri ülkenin vatandaşlarıyla ilgili pasaport, evlilik, doğum ya da ölüm gibi vatandaşlık işlemlerini yürütmek,

Dışişleri Bakanlığı randevu nasıl alınır?

Randevular www.konsolosluk.gov.tr adresinden alınabilmektedir. (Randevu alırken nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası olması şarttır. T.C kimlik numarası bulunmayan kimliklerin müracaattan önce değiştirilmesi gerekmektedir.)