Cihangir mahlası padişah

Mustafa, ''Necib'' mahlasını kullanan 3. Ahmet, ''Sebkati'' mahlasını kullanan 1. Mahmut, ''İkbali'' ve ''Cihangir'' mahlasını kullanan 3. Mustafa, ''İlhami'' mahlasıyla şiirlerini yazan 3. Selim, ''Adli'' mahlasını kullanan 2.Dec 20, 2010

Harimi mahlası kime ait?

Şehzade Korkut ya da şiirlerinde kullandığı mahlasıyla Harîmî (1467 – 13 Mart 1513), Sultan II. Bayezid ve Nigâr Hatun'un şehzadesi ve Yavuz Sultan Selim'in ağabeyi.

4 Murat mahlası nedir?

Murad divan edebiyatındaki mahlasıyla Muradi (Osmanlı Türkçesi: مراد رابع Murād-i rābi') (27 Temmuz 1612; İstanbul – 8 Şubat 1640; İstanbul), 17. Osmanlı padişahı ve 96. İslam halifesi. 1623 ile 1640 yılları arasında hüküm sürdü.

Adli mahlası hangi padişaha ait?

Fatih Sultan Mehmed'in oğlu olan Sultan II. Bayezid, Adlî mahlasıyla şiirler yazmış ve divân oluşturmuştur.

Cihangir mahlası hangi padişaha aittir?

Şehzade Cihangir (Osmanlı Türkçesi: شهزادة جيهانغير; d. 1531, İstanbul – ö. 1553, Halep), Osmanlı Padişahı I. Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan beşinci oğlu.

Vefayi mahlasını kullanan Osmanlı sultanı kimdir?

Murat, Sultan İbrahim, ''Vefai'' mahlasını kullanan 4. Mehmet, ''İkbali'' ve ''Meftuni'' mahlasını kullanan 2. Mustafa, ''Necib'' mahlasını kullanan 3. Ahmet, ''Sebkati'' mahlasını kullanan 1. Mahmut, ''İkbali'' ve ''Cihangir'' mahlasını kullanan 3.

Meftuni mahlası kime aittir?

İyi bir eğitim gören II. Mustafa, şairliğinin yanı sıra müzüsyen ve hattattı. Yazdığı ilk şiirlerinde Meftûnî mahlasını kullandı.

Dördüncü Murat’ın kaç tane çocuğu var?

1620'de Yunanistanda doğmuştur. Henüz 3 yaşındayken kaçırılmış, ve konakta büyümüştür. Sonra Kösem Sultan tarafından saraya getirildi. Evliya Çelebi 32 çocuğu olduğunu yazar.