E devlet kapısı açıldı

E-Devlet Kapısı ne zaman kuruldu?

18 Aralık 2008 tarihinde ise Millî Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "eDevlet kapısı" hizmete açılmıştır.

E-devlet sistemini kim yaptı?

eDevlet Kapısı'nın kurulması ve yönetilmesi görevi T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A.Ş. tarafından yapılmaktadır.

E-Devlet Kapısı hangi amaçla kurulmuştur?

eDevlet Kapısı kullanıcıların internet üzerinden sunulan kamu hizmetlerinden tek noktadan faydalanabilmesi amacıyla kurulmuştur.

E-devlet ne zaman ortaya çıktı?

EDevlet Kapısı 18 Aralık 2008 tarihinde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştır. EDevlet Kapısı'nda çeşitli kamu hizmetleri hakkında vatandaşlar ve iş dünyası için bilgilendirmelerin yanı sıra ilk adımda 22 kamu hizmetinin çevrimiçi sunumu da yapılmaktadır.

E-devlet hangi dille yazıldı?

devlet kurumlarının tamamına yakını java tabanlı komponentlerle ayakta durmakta.

E-devlet uygulaması hangi mevzuata dayanılarak oluşturulmuştur?

eDevlet Kapısının Kurulması, İşletilmesi ve Yönetilmesine İlişkin 2006/22 sayılı Başbakanlık Genelgesi. 2006/10316 sayılı BKK çerçevesinde görevin yerine getirilmesi için 10 Ağustos 2006 tarihinde bir Başbakanlık Genelgesi (BG) yayınlanmıştır.

E-devlet açılımı nedir?

E-Devlet (Elektronik devlet), kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır.