Fazla eş anlamlısı

FAZLA KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI Fazla kelimesinin eş anlamlısı birden fazladır. Fazla yerine gelebilecek kelimeler: çok, ekstra ve hayli olarak bilinmektedir.Oct 6, 2021

AŞ kelimesinin eş anlamı nedir?

Aş kelimesinin eş anlamlıları, 'yemek' ve 'ekmek' olarak belirtilmiştir. Bu iki kelime anlamdaştır ve birbiri yerine kullanılabilir.

Zengin kelimesinin eş anlamlı kelimesi nedir?

Yazılışları farklı olsa da cümle içerisinde aynı anlamı temsil eden kelimeler eş anlamlı olarak kabul edilmektedir. Zengin kelimesinin eş anlamı ise “varlıklı” şeklinde kullanılmaktadır.

Bir sözcüğün birden fazla eş anlamlısı olabilir mi?

Sözcüklerin eş anlamlı olup olmadıkları cümle içindeki kullanımlarından belli olmaktadır. Bir sözcüğün farklı cümlelerde değişik anlamları da olabilir.

Unutmak kelimesinin eş anlamı nedir?

UNUTMAK KELİMESİNİN ANLAMI Aklında kalmamak, hatırlamamak, bir şeyi dalgınlıkla bir yerde bırakmak, bir şeyi yapamaz duruma gelmek, bağışlamak, gereken önemi vermemek, üstünde durmamak, hatırdan, gönülden çıkarmak gibi birçok anlamlara gelmektedir.

Aş eş seslisi nedir?

Aş eş anlamlısı olan sözcükler; yemek, ekmek, taam, gıda kelimeleridir. Yemek: Hem fiil hem de isim olarak kullanılır ve aş eş anlamlısı olarak bilinir. Taam: Türkçe'ye Arapça'dan geçmiş olmakla birlikte yemek ve sözcükleri ile anlamlıdır.

Duyurunun eş anlamlısı nedir Eodev?

Eş anlamlısı, anons veya ilandır.

Varsil zengin eş anlamlı mi?

ZENGİN KELİMESİ EŞ ANLAMLISI Zengin sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler bol, çok, gani, gönç, paralı, varlıklı ve varsıl sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.