Goji berry hangi ayda dikilir

Poşetli yahut saksılı fidanlar yılın her mevsimi dikilebilir. Ancak Goji Berry fidan dikimi yapılırken açık köklü durumda olan fidanlar, ağaçlar yapraklarını döktükten sonra Kasım ve Aralık aylarında dikilebilir Aynı zamanda erken ilkbahar dönemi olan Mart ayında da dikilebilmektedir.

Goji berry fidanı nasıl dikilir?

Goji berry fidanın çukuru fidanın büyüklüğüne göre açılmalıdır. Toprağın üst bölümü alt bölümünden ayrılmalı, farklı yerlere konulmalıdır. Zira fidan çukura indirildikten sonra üst bölümden çıkan toprak fidanın dibine , alt bölümden çıkan da üste getirilmelidir.

1 dönüme kaç goji berry dikilir?

Goji berry fidanlarınızı bahçenize 2×4 şeklinde dikebilirsiniz. Çalı tipi bir bitki olduğu için fidanlar arasını fazla geniş bırakmaya gerek yok. Uygun dikim şekli bu şekildedir. 2×4 dikildiği zaman 1 dönüm bahçeye minimum 125 adet fidan dikebilirsiniz.

Goji berry nasil Yeti̇şti̇ri̇li̇r?

Goji berry bitkisini iki farklı şekilde yetiştirmek mümkündür. Birinci üretim şekli çelikleme yöntemi iken, ikinci yetiştirme şekli ise tohumdan yetiştirmedir. Çok fazla olmasa da, doku kültürü ile de üretmek mümkündür.

Goji berry meyvesi hangi ayda meyve verir?

Kasım ayının ortalarına kadar hasat devam eder.Çiçek ve olgunlaşmış meyve aynı anda ağacın üzerindedir. Hasat iki türlü yapılır.Birincisi insan gücü ile ikincisi hasat makinasıyla. Bir işçi günde 25 ile 30 kğ. goji berry hasadı yapabilir.

Goji berry ağacı kaç metre arayla dikilir?

Goji berry fidanı dikim mesafesi, her bir fidan kovanı arasındaki mesafe en az 1,5 (bir buçuk )metre olmalıdır.

Goji berry ağacı suyu sever mi?

Goji meyveleri hem sıcak yaz aylarına hem de soğuk kış şartlarına dayanabilir. Fakat bu tür bitkiler çok fazla su sevmez.

Goji berry para kazandırır mı?

Goji berry fidanı fiyatı makul seviyelerde olmasına karşın mahsulün getirisi oldukça yüksek. Karlı bir yatırım olarak öne çıkan bu meyve, aktarlarda kilogramı 100 liradan satışa sunulur. Siz de ne yetiştirsem diye düşünüyorsanız, goji bitkisini deneyebilir ve yüksek kar elde edebilirsiniz.