Istiklal marşı nın 10 kıtasının açıklaması

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. Topraklarımızın ve bu vatanın çok büyük zorluklarla kazanıldığını ve ne pahasına olursa olsun vatanımızı satmamamız gerektiği vurgulanmıştır. Sadece toprak olarak görülmemelidir çünkü şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır.

Istiklal marşının 1 kıtasının anlamı nedir?

İstiklal Marşı'nın 1. kıtasının anlamı Bayrağın sönmesi Türk milletinin istiklalini kaybetmesidir. Şair ülkemizde tek bir insan kalana kadar bu vatanı savunacağımızı belirtiyor.

İstiklal Marşı’nın açıklaması nedir?

İşte, İstiklal Marşı 10 kıtası ve sözleri. Anadolu'da milli mücadele devam ederken Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan şiir, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancına, Türk askerinin yürekliliğine, Türk ulusunun bağımsızlığına ve Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirmektedir.

Istiklal marşının 6 kıtasında ne anlatılmak isteniyor?

Bu topraklar altında, binlerce şehit kefensiz olarak yatmaktadır. Sen ki, bu şehitlerin evladı olarak, sana dünyaları dahi verseler, bu cennet vatanından asla vazgeçmeyeceğini de sakın unutma diyor.

İstiklal Marşı’nın 9 kıtasının anlamı nedir?

Ezan sesleri vatanın her yerinde inledikçe şehit ruhlarının coşku içerisinde secdeye kapanacağını, ezan sesinin mezar taşlarına bile tesir edecek güçte olduğunu, vatan topraklarının düşman elinden tamamen arınmış olduğunda, ruhunun en temiz haliyle yerden göğe yükselerek huzur bulacağını anlatıyor.

Al sancak ne demek İstiklal Marşı?

⇒ KORKMA, SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. … Korkmaması gerektiğini ve dalgalanan bayrağımızın üstündeki ayın ve yıldızın daima parlayacağını ve ülkemizin üstünde son ocak sönene kadar bayrağımızın dalgalanacağını anlatmak istemiştir.

O zaman vecd ile bin secde eder varsa taşım ne demek?

"o zaman vecd ile bin secde eder varsa tasim" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. istiklal marşı 9. kıta, 1. mısradır. Eğer tüm bu mücadele ve savaşların sonunda başarıya ulaşılırsa, ölmüş bile olsa her insanın en azında mezar taşlarının coşku ile secde edeceği ifade edilir.

Marşı’nın 5 kıtası nedir?

İSTİKLAL MARŞI 5. KITASI Yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın.