Nietzsche ağladığında kitap

Nietzsche Ağladığında ne anlatıyor?

Nietzsche Ağladığında (özgün adı: When Nietzsche Wept) Irvin D. Yalom tarafından yazılmış, ümitsizliği ve yanılsamaları konu alan bir düşünsel romandır. Roman, Nietzsche'nin hayatını ve düşüncesini, psikanaliz ile harmanlayarak anlatır. Romanın ortamı psikanalizin doğumu öncesinde olan 19.yüzyıl Viyana'sıdır.

Nietzsche Ağladığında türü nedir?

Novel Biographical Fiction When Nietzsche Wept/Genres

Nietzsche Ağladığında kurgu mu?

Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi psikolojik romanı Nietzsche Ağladığında için -kahramanlarının gerçek hayatlarından kesitler sunması ve bunu kurguyla birleştirerek âdeta yeni bir kurgusal gerçeklik yaratması nedeniyle- “hem yazılmış hem de yaşanmış” bir romandır demek yanlış olmasa gerek.

Nietzsche Ağladığında kitap kaç sayfa?

Nietzsche Ağladığında

Çevirmen:Aysun Babacan
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:432
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı

Nietzsche neden ağladı?

Friedrich Nietzsche, bir sabah, hayatını sonsuza dek değiştirecek bir olayla karşılaşacağından habersiz şehrin merkezine doğru ilerliyordu. Yolda giderken yürümediği için atını kırbaçlayan bir faytoncu gördü. … Faytoncunun bu davranışını kınadıktan sonra, Nietzsche yere çöken ata yaklaştı, sarıldı ve ağlamaya başladı.

Günübirlik hayatlar ne anlatıyor?

Günübirlik Hayatlar Kitap Açıklaması Ve kaçınılmaz son olan ölüm gerçekten ne ifade ediyor? Öfke sorunu yaşayan bir kadın, her istediğine sahip ancak bir türlü mutlu olmayı bilmeyen bir iş adamı, insanın bu dünyadaki konumu üzerine düşünen ve bir yandan da kendi acısıyla başa çıkmaya çalışan yeni mezun bir psikolog…

Niche neden delirdi?

Babası o daha 5 yaşındayken, felç geçirerek ölmüştü, ölümünden önceyse kör ve delirmiş bir halde yaşamaktaydı. 1900'de ölmeden önce Nietzsche de babasınınkiyle benzer bir kaderi paylaştı. Önce sağ gözünde görme kaybıyla gelen körlük, sonrasındaysa zihinsel bir çöküş yaşamıştı.