Polijini ne demek

Polijini aile ne demek?

Polijini, poligami (çok eşlilik) türü evliliğin erkek egemen (babaerkil) toplumlarda görülen biçimidir. Bu evlilik tipinde erkek birden fazla kadınla evlenebilir. Erkeğin siyasi gücü ve otoritesinin önemli olduğu gelenek ve göreneklerle pekiştirildiği toplumlarda bu evlilik sıklıkla görülebilmektedir. …

Poligamik eğilim ne demek?

Poligamik ilişki, birden fazla kişiyle sevgili ya da evli olmak manasına gelir.

Poligamik ilişki nedir?

Poligami (çok eşlilik) aynı cinsten birden fazla kişinin evliliğe dahil olduğu evlilik şeklidir. Ortadoğu, Güney Asya ve Afrika başta olmak üzere tüm dünyada görülmektedir. Poligami; sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve dini birçok yönü olan multidisipliner bir konudur.

Egzogami evlilik biçimi nedir?

evlenecek veya soyunu devam ettirecek kimsenin, eşini kendi boy veya soyunun dışından seçmesi olayı. akraba evliliğinin tam tersi. egzogami, ait olunan klan dışında biriyle evlenmek demektir. kendi klanından biriyle evlenmeye ise "endogami" denir.

Çiftlerin oturdukları yere göre sınıflandırılan evlilik türü nedir?

Oturulan yere göre evlilik, matrilokal (erkeğin kadının ailesinin evinde oturması), patrilokal (kadının erkeğin evinde oturması) ve neolokal (kadın ve erkeğin yeni bir ev açmaları) olmak üzere kendi içinde üçe ayrılmaktadır.

Matrilokal aile yerleşimi nedir?

avcılık ve toplayıcılıkla geçinen toplumlarda toprağa yerleşme ile ortaya çıkan bir aile türüdür. erkekler çoğunlukla oturma yerinden uzakta avcılıkla uğraşmaktadır. kadın, çocukların bakımı ve korunması ile meşguldür.

Neolokal evlilik ne demek?

Neolokal evlilikte kadın ve erkek ailelerinden yanında kalmazlar ve onlardan ayrılarak kendilerine ayrı ev açarlar. Eş sayısına göre evlilik monogami ve poligami olmak üzere ikiye ayrılır. Monogami tek eşle evlenme, Poligami ise çok eşle evlenmektedir. Poligami ikiye ayrılır: Poliandri ve Polijini.