Safer ayı çarşamba duası

OKUNACAK DUA Bela ve musibetlerden korunmak için Safer ayının ilk ve son çarşamba günleri 100 defa aşağıdaki dua okunur. “Ya Dafi'al belaya,idfa'anna'l-belaya,Allahû hayrun hafizan ve hüve ErhamuRahimin,inneke ala küllişey'in kadir.” … Allah muhafaza edicilerin en hayırlısıdır ve O merhamet edicilerin en merhametlisdir.Oct 5, 2021

Safer ayında neler okunur?

" ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ ŞEHR-İ SAFER VAHTİM LENA BİSSAADETİ VEZZAFER." Anlamı: "Allah'ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et.."

Safer ayında hangi dua yapılır?

Hz. Muhammed'in Safer ayında yaptığı dua: ” ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ ŞEHR-İ SAFER VAHTİM LENA BİSSAADETİ VEZZAFER.”

Safer ayında hangi zikirler çekilir?

SAFER AYI ZİKİRLERİ ” ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ ŞEHR-İ SAFER VAHTİM LENA BİSSAADETİ VEZZAFER.” Anlamı: ”Allah'ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et..”

Safer ayının son çarşamba günü hangi tarihe geliyor?

Bu bilgiler ışığında safer ayının son çarşamba günü 6 Ekim 2021 tarihinde idrak edilecek.

Safer ayında hergün okunacak dua hangisi?

Safer ayında her gün mutlaka 100 kere “LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM” denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.

Safer ayı nasıl bir ay?

Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur.

Safer ayında halının altına para konulur mu?

Safer ayı, hicrİ takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. … Cahiliye dönemi Araplarından kalma bu inanış nedeniyle Safer ayında halının altına para koymanın sonra o parayı Safer ayının son çarşambası bir yere bağışlamanın kişiyi ve ailesini belalardan koruyacağına inanılır.