Sgk bloke kaldırma

Emekli maaşına konulan bloke nasıl kaldırılır?

Emekli maaşınızın üzerindeki blokeyi şikayet ederek kaldırtabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz yerde Tüketici Mahkemesi yoksa bu sıfat ile Asliye Hukuk Mahkemesine giderek dava açabilirsiniz. Bu sürede hesabınızın üzerindeki bloke kalkar ve emekli maaşınızı normal olarak almaya devam edersiniz.

SGK emekli maaşına bloke konur mu?

Yargıtay karar verdi: Emekli Maaşına Bloke Konulamaz.

Birikmiş emekli maaşı nasıl alınır?

Birikmiş Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

  1. Maaşınız kesinleşmiş tutarı 30'a bölünür. 30'a bölünmesinin sebebi ise aylık maaşınızın günlük tutarına ulaşmak içindir. …
  2. Emeklilik başvurunuzun tarihi ile maaşınızın yatırıldığı gün arası hesaplaması yapılır.

Promosyon Blokesi nasıl kaldırılır?

Bloke işleminin kaldırılması için yapılacak tek şey oluşan borcun ödenmesi veya taksitlendirilmesidir. Bu işleminin yapılmasının ardından da bloke işlemi otomatik olarak kaldırılacaktır. Bunun yanında hesabınıza konulan blokeler borcunuzu tutarında olup borç tutarınızı aşacak biçimde gelmeyecektir.

Emekli maaşımda bloke varmı nasıl öğrenebilirim?

İşlemin yapılması için PTT şubelerinden 2 TL karşılığında e-devlet şifresi alınır ve internette turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. Ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümü açılır ve Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında bulunan Hareketsiz ve Blokeli Emekli Maaşı Sorgulama sekmesine tıklanır.

Banka icra emekli maaşına el koyabilir mi?

Bankalar, emeklinin izni olmadan maaştan kesinti yapamaz. 5510 sayılı Yasa'nın 93. maddesinde, "Emeklilerin gelir, aylık ve ödenekleri haczedilemez" açıklaması yapılmıştır. … Emekli kişinin maaşına icra gelemez ama evine icra gelebilir.

SGK borcundan dolayı emekli maaşına haciz konulabilir mi?

Kısaca bir emeklinin, emekli maaşına icra takibi başlatılarak haciz koyulamaz. Ancak evine, aracına, taşınır, taşınmaz mal varlığına haciz koyulabilir. Emeklinin aldığı nafaka ve SGK prim borcu nedeniyle maaşına haciz koyulabilir. … Bunlar dışında kalan nedenlerle emekli maaşları haczedilemez.