Simental süt inekleri

Simental cinsi inek günde kaç litre süt verir?

Simental: İsviçre türü inektir. Yılda yaklaşık olarak 3000-4000 litre arası süt verir buda ortalama günlük 10 litre süt demektir. Montafon: Avustralya türü inek olup ülkemizdede yaygın olarak beslenmektedir.

Simental inek kaç kilo süt verir?

Simental Sığırlarda Verim Simental ırkı sığırlarda canlı ağırlık; Ergin dişi Simental inekler 600 – 650 kg.dır. Simental ineklerde süt verimi: Bir laktasyonda simental inek 5000 – 6000 lt. civarında süt verir. Sütteki yağ oranı % 3.6 – 4 civarıdır.

Simental süt ırkı nasıl anlaşılır?

SİMENTAL SIĞIR IRKI (SARI ALACA)

  1. Renk sarı-beyaz veya kırmızı-beyaz alacadır.
  2. Mutlaka baş, alın ve kirpik beyaz renktir.
  3. Erkek ve dişileri boynuzludur.
  4. İklim şartlarına kolay adapte olur.
  5. Uzun ömürlüdürler.
  6. Yüksek döl verimi özelliği.
  7. Annelik içgüdüsü yüksektir.
  8. Sağlık problemi azdır.

Simental inek sütü ne demek?

anavatanı isviçre olan ve kombine (et-süt) verim özelliğine sahip bir sığır ırkı. karadeniz ve erzurum'da oldukça ön planda olduğunu, süt verimi için yeğlendiğini öğrendiğim cins inek ırkı. aslında hem eti hem sütü verimliymiş, başı genellikle beyaz renkte, sarı – beyaz alaca olurmuş.

Simental cinsi inek ne kadar süt verir?

Sonuç olarak, Türkiye'de Simental ırkı sığırlarda ortalama laktasyon süresi 291 gün, gerçek süt verimi 3072 kg, sütte yağ oranı % 4.10, ilk buzağılama yaşı 908 gün (30 ay) ve buzağılama aralığı 408 gün olarak belirlenmiştir.

Jersey mi Simental mi?

Jersey ırkı inek, süt, tereyağı ve peynir fabrikasıdır. … Simmental ırkının inekleri büyük cüsseli olurlar. Simmental ırkının ineği, Holstein kadar süt vermez ve erkek danası bir etçi ırk kadar iyi et tutmaz. Simmental ırkının erkeklerinin günlük canlı ağırlık artışı ve yemden yararlanması etçi ırklar gibi olmaz.

Bir inekten kaç kilo süt çıkar?

normal bir inek , günde kaç kilo süt verir ?? Ortalama yıllık süt verimi 4000 – 5000 kg arasındadır. Jersey ırkının süt verimi de oldukça çok yüksektir. Ortalama yıllık süt verimi 3000 – 4500 kg arasında değişir.