Tüketici hakem heyeti kararının icrası

Tüketici Hakem Heyetinin verdiği kararların icrası için verilen kararların kesinleşmiş olması zorunlu değildir. Hakem Heyetinin kararının kesinleşmesi beklenmeden ilamlı icra yoluna başvurulabilir. Bu nedenle borçlu olan firmanın Heyetin verdiği tüketici lehine olan karara olan itirazı icra takibini durdurmaz.

Tüketici hakem heyeti kararı nasıl tahsil edilir?

Tüketici Hakem Heyeti kararındaki ücret nasıl tahsil edilir? Tüketici hakem heyeti kararları tıpkı mahkeme kararları gibi olup ilam niteliğindedir. Heyet kararlarının ilam niteliğinde olmasından dolayı ilamlı icra takibi yapılarak alacak tahsil edilmektedir.

Tüketici Hakem Heyeti kararı sonrası ne yapmalı?

Tüketici Hakem Heyeti kararı tarafınıza tebliğ edildikten 15 gün sonra firmaya müracaat ederek kararın uygulanmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca doğrudan icra takibi de başlatabilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyeti kararından sonra para nasıl alınır?

Banka ve Karşı taraf verilen bu kararı Tebliğinden itibaren ödemesi gerekmektedir. Tüketici Hakem Heyeti kararına rağmen ödememesi durumunda Tüketici alacakları için karşı tarafa icra müdürlüğüne müracaat ederek ilamlı icra açabilir. Tüketici ödenmeyen İl ve İlçe Tüketici hakem heyeti kararını ilamlı icraya koymaktır.

Tüketici Hakem Heyeti kazandım ne yapmalıyım?

Tüketici Hakem Heyeti kararı vatandaşa tebliğ edildikten 15 gün sonra işlem yapılabiliyor. Konuyla ilgili hakkını alan vatandaş, firmaya müracaat ederek sulh yoluyla ya da icra takibi ile çekişmeli bir şekilde kararda kendisine vaat edilen bedeli karşılayabiliyor.

Tüketici hakem heyeti kararı icra takibini durdurur mu?

Tüketici Tüketici Hakem Heyeti Kararının kendisine tebliğ edilmesi üzerine Tüketici Hakem Heyeti Kararı İle İcra Takibi yapılır. … Tüketici Hakem Heyeti Kararı İle İcra Takibi ilamlı icra niteliğinde olup, itiraz Tüketici Hakem Heyeti Kararı İle İcra Takibi olduğunda durdurma talep kabul edilmez.

Tüketici hakem Heyetinden olumsuz cevap geldi ne yapmalıyım?

Hakem heyetinin lehinize verdiği karara satıcı veya sağlayıcının uymaması durumunda İcra Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz. Hakem heyeti kararı, aleyhinize çıktıysa 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilirsiniz. İtirazı görüşen Tüketici Mahkemesinin kararı kesindir.

Tüketici hakem heyeti kararı ne zaman kesinleşir?

Karşı taraf kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz etmesi (temyize gitmesi) gerekir aksi taktirde karar kesinleşir.