Vaziyet planı nereden alınır

Mimari proje ile birlikte istenen vaziyet planı nereden alınır sorusuna verilecek cevap da tapu kadastro müdürlükleridir…Mar 23, 2017

Vaziyet planı kim yapar?

Vaziyet Planı, projenin mimarı tarafından çizilen, bir projenin tüm öğelerinin gösterildiği ölçekli planlardır. Vaziyet planında yapının, bağımsız bölümlerin yeri ve yön durumunun yanı sıra su ve elektrik hatları, yol gibi birçok özellik yer alır.

Onaylı vaziyet planı nedir?

Vaziyet planı; bir projede yer alan inşaat alanı içerisindeki bütün varlıkların gösterildiği haritadır. Ölçeklenerek hazırlanan bu haritada; bina yerleri, caddeler, sokaklar, yönler, ağaçlar, yol durumu, eğim, su ve elektrik hattı gibi mimari projede inşa edilecek yapıların ve altyapının detayları yer alır.

Daire Kat planı nereden alınır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığınde yönetim planı verilebiliyor.

Koordinatlı vaziyet planı nedir?

Vaziyet planı: Parselde inşa edilecek yapı veya yapıların; aplikasyon krokisindeki koordinatlara göre teknik mevzuata uygun olarak sayısal ve çizgisel şekilde gösterildiği, bahçe tanzimi, açık otopark ve otopark girişlerini, yangın kaçışlarını, bina yaklaşım mesafe ve kotlarını, kuzey yönünü, parseldeki teknik …

Vaziyet planı kaç ölçekte çizilir?

Vaziyet planı ölçeği genellikle 1/200 veya 1/500 olur.

Vaziyet planı nasıl tasarlanır?

Vaziyet planını çizmek için kadastro müdürlüklerinden alacağınız aplikasyon krokisi gereklidir. Tasdikli kotlu kroki ile 1/1000 ölçekli imar planı paftaları kullanılarak vaziyet planı çizimi yapılır. Ayrıca plan şartlarına dikkat etmek ve imar mevzuatına da önem vermek gerekir.

Vaziyet planında olması gerekenler nelerdir?

Vaziyet planında mutlaka bulunması gereken bazı hususlar vardır. Bunlar çizgi kademelenmesi, cadde sokak tanımları, çatı gösterimi, eğim, tanımlı röper noktası, yotlar, yönler ve bölgeye hakim olan rüzgarlar, siluet ve arazi kesiti, çizgi kademelenmesi gibi unsurlardır.