Yeşil kartlı olduğumu nasıl öğrenirim

Kurumlar sayfasından “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” seçeneğine tıklanmalıdır. Aile ve Çalışma Bakanlığı işlemlerinin yapıldığı sayfanın açılmasının ardından, yeşil kart sorgulaması için “Gelir Testi Sonucu Sorgulama” bölümüne tıklanmalıdır.

Yeşil kart nasıl aktif edilir?

Yeşil kart alabilmek için öncelikle gelir testi yaptırılması gerekmektedir. Gelir testi için başvurular ikametinizin bağlı olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Daha sonra gelir testi sonuçlanınca bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na uğramalısınız.

Yeşil kart Police sorgulama nedir?

Aracınıza ait Yeşil Kart poliçe bilgilerini, poliçe anahtar bilgileri veya plaka bilgisi + kimlik bilgisi ile sorgulayabileceğiniz ekrandır. Sorgu sonucunda, araç bilgilerinizin ve indirim/sürprim bilgilerinizin detaylarına erişebilirsiniz.

Sağlık sigortam var mı nasıl öğrenebilirim?

Genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilme durumunuzu https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama linkine tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

Yeşil kart ne zaman iptal olur?

Herhangi bir şekilde Kanunu'nun dışında sağlık güvencesi sağlanan yahut aylık geliri veya gelir payları Kanun kapsamı dışında kalan, başka il veya ilçelere nakleden Yeşil Kart sahipleri Yeşil Kartlarını aldıkları makama geri vererek iptal ettirmek zorundadırlar.

Yeşil Kart çıkartmak için neler gerekli?

Valilik veya kaymakamlık nezdinde kurulan Yeşil Kart bürolarına, nüfus cüzdanı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet fotoğraf, ikametgah belgesi ve matbu olarak hazırlanmış “Yeşil Kart Başvuru ve Bilgi Formu”nu doldurarak başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Yeşil kart bitti mi?

Yeşil Kart, Türkiye'de ilk kez 1992 yılında, DYP ile SHP'nin oluşturduğu 7. Demirel Hükûmeti tarafından sosyal güvencesi olmayan ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşların sağlık giderlerini karşılamak amacıyla uygulamaya konulmuş ve 2008 yılında sona ermiş sistemdir.

4a hizmet dökümü aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.