Çağrı filmi yapımcısı

Çağrı filmi yapımcısı hangi ülke?

Filmco International Productions Inc. Çağrı (Özgün adı: The Message), Suriye asıllı Amerikalı yönetmen Mustafa Akkad'ın yönettiği, İslam dininin doğuşunu konu alan 1976 yapımı filmdir. Film İslam dininin, peygamberi olan Muhammed'in önderliğinde doğup yayılmasını anlatmaktadır.

Çağrı filminin yönetmeni Müslüman mı?

Ailesinden İslami bir eğitim alan Akkad, gençliğinde filme ve sinemaya merak saldı. Osmanlı hayranıydı. 1951'de film merakı ile Suriye'den ABD'ye gitti. California Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi aldı. Gençlik yıllarından itibaren ABD'de yaşadı. Buna rağmen Müslüman kimliğini hiç bozmadı.

Mustafa Akkad Türk mü?

Mustafa Akkad (Moustapha Akkad) (1 Temmuz 1930, Halep – 11 Kasım 2005, Amman), Suriye asıllı Amerikalı yönetmen.

Mustafa Akkad öldü mü?

November 11, 2005Moustapha Akkad / Date of death

Anthony Quinn nereli?

Anthony Quinn (21 Nisan 1915 – 3 Haziran 2001), iki kere Akademi Ödülü kazanmış Meksika asıllı Amerikalı oyuncu aynı zamanda ressam ve yazardır. En çok başrolde oynadığı Zorba the Greek ve oscar kazandığı Viva Zapata! filmleri ile tanınır.

Anthony Quinn dini nedir?

Benim bildiğim – aksini de bulamadım internette taramama rağmen – Anthony Quinn Yahudi değil, Katolikti. Asıl adı Antonio Rudolfo Oaxaca, ana tarafından İrlandalı, baba tarafından Meksikalı ve Los Angeles'ta büyümüştü.

Çağrı filmi neden yasaklandı?

8. Filmin yayınlanması birçok Ortadoğu ülkesinde, dini liderlerin "Peygamber'in hayatı beyaz perdeye aktarılamaz." gerekçesiyle yasaklandı.